A mézborról

A mézbor az a fantasztikus múlttal büszkélkeborkülönlegesség, amely a történelem valóban legrégibb bora, melyet már az ókori görög mitológiában is élveztek az istenségek és az „istenek italának” nevezték.

A világ sok más kultúrájában is megjelent különféle magasztos eszmékhez társítva; a skót népművészetben a „költők bora”-ként emlegették és azt állították, hogy bárki, akinek a vére keveredik e nemes italéval, abból híres tudós vagy költő válik. Fogyasztották a Vikingek, akik mézborral erősítették magukat, míg keresztül-kasul szelték az óceánokat, s az ásatások során az is kiderült, hogy Mídász király aranyserlegéből is mézbor folyt.

E nemes ital több ezer éves történelmét nagyon hosszú lenne felsorolni, de említésre méltó, hogy természetesen afrodiziákumként is megjelent az idők folyamán, hisz évszázadokkal ezelőtt is már sokakat elbűvölt legendája. Azt gondolták, hogy elősegíti a termékenységet, és az ifjú párok mézbort kaptak házasságkötésük után. Akkora mennyiséget, hogy a holdtölte teljes ciklusáig elegendő ital legyen. A mézeshetek elnevezés is innen ered.  

Mostanáig sajnos népszerűsége messze nem közelítette meg a történelemben bejárt útját epikus és fikciós hősök között, de célkitűzésünk, hogy a Wilhelmnektár mézbora legyen része az Ön történelmének is. Dőljön hátra kanapéján, idézze fel a legendás hősöket és élvezze a történelem ízét, majd csábítsa el Kedvesét és éljék át újra a mézeshetek édes pillanatait például egy-egy pohárka Ámor mézborral.  

Hordóinkban 6 féle mézből készítünk 0,5 és 0,75 ml-es kiszerelésben desszertborokat. Az akác, az erdei virág, a galagonya, a hárs, illetve az ámor-fa, napraforgó virágának mézéből erjesztéssel előállított desszertboraink jól illenek akár hétköznapi ételeinkhez, mint pl a sajtok vagy nassolás mellé, akár ünnepélyesebb ételekhez, mint pl. a libamáj, báránysültek mellé.

Sajtimádók ki ne hagyják! Próbálják ki ezt az elfeledett fajtát, egy finom kéksajtválogatással, lágy brie-vel, esetleg libamájas előételek mellé. Jöhet a füge, dió, gesztenye, kajszibarack, sőt áfonya is, sőt még a francia hagymaleves mellé is tökéletes párosítás!

 

 

Jó válogatást és kellemes időtöltést kívánunk borainkkal!

 

 

Amennyiben Önhöz közel esik viszonteladó partnerünk, úgy borainkat személyesen is megvásárolhatja az alábbi helyeken:

 

Bak-Elit Italszaküzlet

Kecskemét

Kápolna u.9

Nektár-Méhészbolt

Pécs

Jókai u. 1

Balázsi Ferenc e.v.

Alsópáhok

Fő u. 66-70

Mezbarlang.hu

Dunakeszi

Árpád út 52

Nekedterem Magyarország Kft.  

Budapest

Alvinci út. 36

Az Igazi Hazai Kft

Budapest

Nefelejcs u. 6

Master Pc.

Nagykovácsi

Kossuth Lajos u. 51

Nagyné Hútvágner Tímea

Várpalota

Szabadság tér 4

Kalo-Gáz Bt.

Kalocsa

Búzapiac tér 3

Sarok-Csemege Kft.

   Zalaegerszeg   

   Erkel u. Babits u sarok    

Molnár Gergely

Vizsoly

Malom u. 2

Wein&Speis Kft.

Nyergesújfalu

Nagy László u. 23

A1 Marketing Kft. Fűszerkuckó

Kecskemét

Wesselényi u. 5